Najaarsaanlegtest

Op 29 september heeft de Jachtcommissie van de vereniging voor de allereerste keer een Aanlegtest georganiseerd. Aan deze proef deden 5 Slowaken en 4Weimaraners mee. Naast een aanlegproef veldwerk in de bieten en een schottest hadden de voorjagers de mogelijkheid hun honden aan te melden voor twee apporteeronderdelen: een apport van veerwild uit diep water en het verloren apport van haarwild uit de dekking.
Keurmeesters waren Jur Deckers en Dolf de Snoo. Officieel geweer was John Troost.

 

Tijdens deze dag werd duidelijk dat veel Slowaken nog weinig ervaring hadden in de bieten. Slechts een van de Slowaken, Kynica Yvka van de Merlinhoeve, kwam tot voorstaan.
Aan het einde van de dag konden de keurmeesters melden dat het werk dat zij hadden gezien van de honden nog wel wat aandacht verdient maar dat alle honden voldoende hadden gescoord op de onderdelen en dus geslaagd waren!
Namens het bestuur dank ik de organisatie en de keurmeesters voor hun tijd en inzet en uiteraard de deelnemers voor hun deelname. Van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten!

De volledige uitslag leest u in het volgende document: UITSLAG AANLEGTEST 29-9-13

Paulien Bakker-Jansen

Secretaris