Sport, spel, jacht, sorteren/speuren, verleiding en ringtraining, dè ingredienten voor een leuke gezellige dag.

De sport- en spel dag

We hebben een vereniging, we hebben leden, we hebben Slowaken, maar wat doen we gezamenlijk behalve onze wandelingen? Daarom hebben we bedacht om een gezellige dag te organiseren waaraan iedere Slowaak kan meedoen.

muurtje-Lois-blog

Wanneer: zondag 14 juni 2015
Waar: Nijmegen, (hondensportvereniging Het Rijk van Nijmegen, Staddijk 107
Tijdstip: 10.30-16.00 uur
Kosten: € 10,- voor leden van de Vereniging SRSH. Niet-leden betalen 15 euro.
Wie: Slowaken, maar ook eventuele huisgenoothonden mogen meedoen.

Wat gaan we deze dag doen?

Jachtoefeningetjes. Een paar jachtkenners gaan enkele jachtproeven uitzetten. Voor deze proeven is totaal geen vaardigheid of kennis nodig. Alleen een goed humeur. Wie weet komt u er achter dat jacht een ontzettend leuke tak van sport is en wilt u er toch eens wat meer over weten.

We hebben een spelparcours waarbij gezamenlijk met de hond een paar spellen worden gedaan. Leuke dingen doen zoals een balletje uit de bak water apporteren; een hindernis springen of samen voetballen. Allemaal gebaseerd op gezelligheid.

Voorkomen met verleiding. De hond moet blijven of wordt vastgehouden en mag (lees moet) naar de baas rennen. Maar wat nou als hij onderweg een stuk worst ruikt? Gaat hij dan naar de baas of trekt ie partij voor de worst?

We gaan ontdekken of onze Slowaken speurders zijn. De bazen krijgen een stokje hout en moeten dit goed vasthouden zodat de geur van de baas eraan zit. Dan wordt het stokje tussen identieke stokjes gelegd. Pakt uw hond uw stokje? Test het uit!!!

Wie wil weten hoe de Slowaak moet worden getrimd kan informatie krijgen bij een heuse trimsalon. En natuurlijk mag ringtaining niet ontbreken. Doe mee in een showring en krijg tips en trucs voor een show.

Tenslotte verstoppen we enkele stuks wild in een haag en ontdek of uw hond het wild vindt. Wilt u informatie over een Slowaakse Staande Ruwhaar? Vragen staat vrij? Er lopen genoeg kenners rond.

Gezelligheid staat deze dag bovenaan. Iedere gevorderde of jonge spring-in’t-veld Slowaak kan meedoen. En vindt u een onderdeel niet leuk? Geen probleem, het is niet verplicht om aan alle onderdelen mee te doen. Op het eind van de dag is er voor iedereen een oorkonde en voor alle honden die deze dag hun beste pootjes hebben voorgezet, is er een verrassing. Wie doet er mee? Dit evenement kan natuurlijk alleen maar doorgaan bij genoeg aanmeldingen, dus schrijf je snel in.

Wij hopen op veel enthousiaste baasjes!

Met vriendelijke groet,
De Activiteitencommissie

Aanmelden online kan ook: Vul dan onderstaand formulier in en u ontvangt zo snel mogelijk een bevestiging per e-mail.