kampioenschapsclubmatch

De Vereniging Slowaakse Ruwharige Staande Hond (SRSH) organiseert voor de tweede maal in haar bestaan een Kampioenschapsclubmatch (KCM) en wel op zondag 12 september 2021.
De KCM zal worden gekeurd door de heer D. Rutten op het terrein van de KC Delft.

Een kampioenschapsclubmatch is een exterieurkeuring voor alle Slowaakse Staande honden van leden en niet leden in het binnen- en buitenland die in het bezit zijn van een FCI-erkende stamboom en voldoen aan de rasstandaard.
De KCM is hét evenement binnen de SRSH om in levenden lijve, van jong tot oud, onze Slowaakse Staande te kunnen bewonderen en op zijn exterieur te laten beoordelen onder het toeziend oog van een keurmeester. Ook als u nog nooit eerder geshowd hebt, bent u van harte welkom om uw hond te laten keuren door een gespecialiseerde keurmeester.

Kwalificaties worden uitgedeeld aan honden vanaf 9 maanden: uitmuntend (U), zeer goed (ZG), goed (G) of matig (M). Op een Kampioenschapsclubmatch kan een kampioenschapsprijs (CAC) en de titel clubwinnaar worden gewonnen. Wanneer er genoeg inschrijvingen voor een kampioenschapsclubmatch zijn, tellen de punten dubbel.
Een CAC wordt toegekend aan de beste reu en de beste teef van het ras, mits deze de kwalificatie uitmuntend hebben gekregen.

Honden uit de babyklasse (pups van 4-6 maanden) en puppyklasse (6-9 maanden) kunnen de kwalificatie veel belovend (VB), belovend (B) en weinig belovend (WB) krijgen.

Elke deelnemende hond krijgt een verslag met bevindingen van de keurmeester.

Vorig jaar wilden we al een KCM houden, maar vanwege de corona maatregelen hebben we alle activiteiten, dus ook de clubmatch moeten afzeggen. We zijn blij dat we het dit jaar opnieuw kunnen organiseren. Aanvankelijk stond de KCM gepland op 6 juni maar vanwege de onzekere tijd, hebben we het uitgesteld naar 12 september 2021.

Helaas als gevolg van de gewijzigde datum hebben wij een andere keurmeester moeten regelen voor het keuren. Wij willen mevrouw D. Mensink bedanken voor haar toegezegde inzet die helaas door de wijziging van datum niet kon worden bewerkstelligd.
We zijn heel blij dat we de heer D. Rutte bereid hebben gevonden om onze KCM te keuren.

Keurmeester
Zijn liefde voor de hond stamt al van zijn prille jeugd. Bij hem thuis hadden ze geen hond, maar zodra hij de deur uit ging kwam er een Duitse Staande korthaar. Door de kynologen vereniging kwam hij erachter dat er van alles over honden te leren viel en zodoende startte hij cursussen en diverse opleidingen. Sprak veel met hondenmensen, werkte veel in de ring en besloot om het keurmeestersexamen te doen. Inmiddels mag hij vele hondenrassen keuren, waaronder ook onze Slowaak.

De heer Rutten keurt het gebit

Welkom
Overweegt u om een Slowaakse staande aan te schaffen, bent u uiteraard van harte welkom om kennis te maken met het ras. De KCM is het evenement waar u relatief veel Sowaken kunt zien en u uiteraard gezellig kunt bijpraten met eigenaren en mensen van de rasvereniging onder het genot van een kopje koffie/thee of iets lekkers, verkrijgbaar in de kantine van de KC Delft.
Niet ingeschreven honden zijn welkom op de KCM, mits gevaccineerd en aangelijnd.

Het evenement wordt gehouden met inachtneming van de dan geldende Corona maatregelen. Mocht de KCM onverhoopt moeten worden afgelast, dan krijgen de deelnemers hun inschrijfgeld volledig retour.

Het formulier zal binnenkort op de site verschijnen. Pak de stamboom erbij en wees nauwkeurig met het invullen van de inschrijving. Bij vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat via secretariaat@slowaaksestaande.nl

Wij kijken er al naar uit om samen met u er een gezellige en sportieve dag van te maken. Wat is er nu mooier om samen met andere Slowaken, misschien wel vader, moeder of nestbroertjes en/of zusjes van uw Slowaak mee te doen en ervaringen uit te wisselen met andere Slowaak eigenaren of hen te ontmoeten.

Tot 12 september!
De evenementencommissie en bestuur SRSH.