Voorjaars aanlegproef Veldwerk – 19 maart

De jachtcommissie van de Vereniging Slowaakse Ruwharige Staande Hond organiseert een Voorjaars aanlegproef Veldwerk (APV) op zaterdag 19 maart 2022 op de velden van de familie Dijkshoorn te Bleiswijk.
Deze proef staat open voor honden van de rassen Slowaakse Ruwharige Staande Hond (Slovensky Hrubosrsty Stavac) en de Weimarse staande hond, waarvan de eigenaar lid is van één van beide rasverenigingen. Er kunnen 12 honden meedoen aan deze voorjaars APV.

Tijdens deze APV wordt de natuurlijke aanleg van de honden beoordeeld. Onderdelen van de beoordeling zijn bijvoorbeeld de inzet, het neusgebruik, de zoekwijze en het voorstaan.
Na afloop vindt de schottest plaats door een officieel jachtgeweer, waarbij wordt beoordeeld of de deelnemende honden schotvast zijn.
De proef wordt gehouden met inachtneming van het Proevenreglement van de Vereniging Slowaakse Ruwharige Staande Hond. Dat betekent onder meer dat honden kunnen worden ingeschreven die tussen de 9 en 36 maanden oud zijn op de dag van de proef. Voor Slowaakse Ruwharige Staande Honden kan hierop een uitzondering worden gemaakt.

De kosten voor deelname aan deze APV zijn € 30,-. De inschrijvingstermijn sluit op 12 maart 2022. Slowaakse Ruwharige Staande Honden hebben voorrang bij plaatsing wanneer zij zijn ingeschreven voor 12 maart. De overige deelnemers worden geplaatst op volgorde van inschrijving.
Aan het einde van de dag worden certificaten uitgedeeld aan de voorjagers van honden die de Aanlegproef hebben behaald. U ontvangt in ieder geval een beoordelingslijst waarop alle onderdelen staan met de beoordeling.
Conform het reglement van onze vereniging wordt aan het einde van de dag een prijs uitgereikt voor Slowaakse Ruwharige Staande hond die de meeste aanleg heeft getoond.

We hopen op een leuke, gezellige dag, met een goed resultaat.