verslag wandeling Nijmegen augustus 2012

Vanuit Duitsland kwam de vraag of ik misschien zin had om weer een Slowakenwandeling te organiseren. Om elkaar nader te leren kennen, meer over het ras te leren en de honden de gelegenheid te geven lekker met elkaar te spelen en te ravotten. Uiteraard. We konden zelf ook mooi in Nijmegen zijn dat weekend en aangezien dat redelijk centraal ligt voor veel Slowakeneigenaren werd het Groesbeek. Dus poste ik een berichtje op de Facebookgroep en al snel stroomden de aanmeldingen van de eerste enthousiastelingen binnen. Nadat ik ook op deze website een oproepje had geplaatst rekenden we op zo’n 8 honden en 16 mensen.

foto: Charlotte van der Zijden

Groot was de verrassing toen zondag 24 augustus ondanks de vele regenbuien 30 mensen kwamen opdraven en 11 SRSH’s, plus een aantal vreemde eenden in de bijt waaronder uiteraard Weimaraners, maar ook een Duitse Staande, een Yorkshire Terriër, een Dwergpincher en drie IJslandse Honden . Vijf pups uit het laatste nest van Yvka en Cian, twee uit het nest van Freija en Niels, eentje uit het nest van Yvka en Niels, twee Slowaken uit Duitsland van Melanie, Tara van Lens.

We startten rond half 2. De honden moesten de eerste honderd meter even aan de lijn en mochten daarna lekker allemaal van de lijn af. Feest! Vooral omdat er modder lag. Veel modder. De dag ervoor hadden we een proefrondje gelopen en toen was het nog goed te doen. Zondag lagen er glijbanen met water in plaats van wandelpaden met zand. Zoveel regen was er ’s nachts gevallen. Maar geen Slowaak die daar moeite mee had. Het pad was niet al te breed waardoor we een lange stoet vormden en de honden ook nog uit konden lopen naar de zijkanten. Na een halfuurtje kwamen op een open vlakte waar ook een modderpoel lag en waar we de gelegenheid hadden met elkaar te praten, wat te eten en te drinken, waar de honden konden ravotten en konijnenkeutels vreten en waar we groepsfoto’s konden maken. En ondertussen was het nog steeds droog. De weergoden waren ons gunstig gezind. Helaas viel er een flinke bui op de terugweg, maar dat kon de pret allang niet meer drukken.

Ik heb het idee dat iedereen een heel erg leuke en ontspannen wandeling heeft gehad, veel met elkaar heeft kunnen praten en ervaringen kunnen delen en dat de ervaren mensen ook veel vragen hebben kunnen beantwoorden. Het was geen wandeling door de vereniging georganiseerd. Die moet nog op poten gezet worden. Maar de warmte en het enthousiasme van iedereen was aanstekelijk. Dit blijven we op regelmatige basis doen hoor!

Iedereen enorm bedankt voor jullie aanwezigheid en aanstekelijke enthousiasme.

Monique Gidding

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s