Het bestuur

Het bestuur van de vereniging bestaat uit een 7-tal enthousiaste leden. Even voorstellen:

Ceciel Smits – voorzitter

Ceciel was al enige tijd algemeen bestuurslid en heeft Marjo ondersteund die het secretariaat deed, maar sinds 2019 heeft zij de voorzittershamer van Jur Deckers overgenomen.

Paulien Jansen – secretaris

In juni 2020 heb ik het secretariaat overgenomen van Marjo Manten. Mijn naam is Paulien, getrouwd met Bas en moeder van drie zoons. Wij hebben Slowaken sinds 2005. Op dit moment hebben we Kate; geboren in 2019 in Slowakije.

Binnen de vereniging houd ik mij bezig met het secretariaat, maar als bestuur zijn vooral de gezondheid en de screening op aandoeningen veelbesproken onderwerpen. Ook houd ik me bezig met het opzetten van een database en het opstellen van een gezondheidsenquête. Dit zijn dingen die we in eigen beheer opzetten; dat kost enorm veel tijd, maar voor een kleine vereniging als de onze is het financieel niet haalbaar om zaken uit te besteden.

Inez van Veen – Penningmeester/Ledenadministratie

PA181505

Hoi, ik ben Inèz,  werk als sociaal cultureel werker en ondersteun verenigingen/buurtinitiatieven bij het reilen en zeilen van deze organisaties. Ik woon samen met Lens, mijn partner in de bosrijke omgeving van Nijmegen. Onze Slowaakse Ruwharige Staande teef Tara is helaas in 2018 overleden. Tara heeft in Slowakije tweemaal een nestje pups gehad.  Het leuke is deze pups overal terecht gekomen (SK,NL,SE,IT,IR,DE,SA en USA). We hebben inmiddels weer een nieuwe hond, Cato! Tara is haar oma.

We reizen geregeld naar vrienden in Slowakije en zijn dan te vinden bij evenementen van de Slowaakse rashondenvereniging. We hebben overigens nog een hond, een korthaar Weimaraner teef Andes.

Het is trouwens leuk om tegen mensen de naam van het ras te zeggen “Slovensky Hrubosrsty Stavac”, een echte tongbreker. Toen de vacature penningmeester bij de SRSH  vacant kwam dacht ik, ach, dat kan ik best een paar jaar doen. Inmiddels doe ik het al langer dan een paar jaar. Ik wil graag mijn steentje bijdragen.

Marjo Manten –  bestuurslid activiteitencommissie

In 2012 kwam ik met het ras in aanraking en was verkocht! M’n eerste jachthond, en wow wat heeft Kahlan me veel geleerd… Met Kahlan heb ik een geweldig nest gehad. In 2018 kwam Barbie, reeds twee jaar oud in mijn leven. Ze kwam uit een kennel met 30 andere honden en ik wist eigenlijk niet wat ik in huis zou halen. Het eerste wat ik dacht… die naam… die naam?! Maar Barbie is naast Kahlan echt een Barbie. Zachtaardig, lief, zacht in de bek en super braaf. Wel een beetje bang voor mannen, het eerste contact is wat spannend maar eenmaal haar hart gewonnen gaat ze voor je door het vuur. In 2019 ben ik naar Wales afgereisd om haar te laten dekken. 5 Geweldige pups heeft ze groot gebracht, waarvan ik er één heb gehouden. Met Morgan erbij heb ik nu drie Slowaken.

Ger Hagen – jachtzaken

Mijn naam is Ger Hagen, woonachtig in Den Hoorn (ZH). Ik was werkzaam als onderzoeksmedewerker bij TNO Structural Dynamics in Delft, maar geniet nu heerlijk van mijn pensioen.

Sinds 1980 heb ik Weimarse staande honden en sinds 2010 een Slowaakse ruwharige staande hond die luistert naar de naam Guusje. Vanaf 2016 hebben we er een tweede Slowaak bij, genaamd Sara. Sinds we Slowaken hebben, ben ik mij meer in dit ras gaan verdiepen. Waar ik al snel achter kwam is dat de trainingen met de Slowaak anders zijn dan bij de Weimaraner (de Slowaak is zachter) en meer geduld vereist.

In deze SRSH vereniging vervul ik de functie jachtzaken. Met mijn jarenlange ervaring met het trainen van jachthonden van mijn eigen honden en van anderen (heb 15 jaar jachthondentraining gegeven) hoop ik jullie als trotse Slowaken eigenaren met raad en daad bij te kunnen staan om van dat schattige pluizenbolletje een trouwe jachtkameraad te maken. Ook organiseren wij oefendagen en echte jachthondenproeven in samenwerking met de Weimranervereniging. Omdat een Slowaak een allround jachthond is zijn er veel verschillende disciplines met dit ras te doen, denk maar aan het apporteer, zweet en veldwerk.n het apporteer, zweet en veldwerk.

Monique Jongenelen – PR

Na meer dan 30 jaar 4 Weimaraners zag ik op een cover van een hondentijdschrift een slowaak staan. Een hond met de kleur van de weimaraner maar dan met haar en harige honden heb ik altijd gaaf gevonden. Mooi vond ik em niet echt maar de karakterbeschrijving beviel me wel. Zachter karakter als de weimaraner.
Toevallig zag ik op het juiste moment een nestje. Gebeld en een afspraak gemaakt. Een teefje werd voor mij gereserveerd en kwam er een slowaak in mijn leven. Toen Rhavi 8 weken was, mocht ik haar halen. Vanaf het eerste moment was ik helemaal weg van haar. Ze is mijn alles, mijn maatje, mijn liefde. Waar ik ging volgde ze me en dat is niet anders geworden.
Omdat Sioux (mijn 4e weimaraner) ouder werd en nogal wat mankeerde, ging ik al op zoek naar een maatje voor Rhavi. Dat is een vizsla draadhaar geworden. In 2019 ben ik met Marjo meegeweest voor de dekking van haar hond Barbie. En tja… ik was bij ‘the making off’… dat werd een 3e hond erbij… Nahla.

Jur Deckers – algemeen bestuurslid

Getrouwd met Yvonne en mijn hele leven al met honden bezig. Eerst als jochie met de Bouviers van Francien van Gink-van Es en daarna al vrij snel met jachthonden. Ik heb zelf geen Slowaken (wel een Weimaraner) en ben bijna 10 jaar bestuurslid en voorzitter van de vereniging de Weimarse Staande Hond geweest. Ik heb acht jaar in het bestuur van de Nederlandse Vereniging “De Duitse Staande Korthaar” gezeten, ben lid van de Raad van Beheer en secretaris van het bestuur van de Raad van Beheer geweest en vervul met heel veel plezier de functie van voorzitter van de Kynologen Club Sneek e.o. Van beroep ben ik advocaat en mediator. Mede vanuit die juridische en conflict bemiddelende hoedanigheid zit ik in de Geschillencommissies van de Heidewachtel Vereniging, de Nederlandse Labrador Vereniging, de Flatcoated Retriever Club en de Chihuahua Club. Daarnaast ben ik in mijn gemeente voorzitter van de commissie voor bezwaarschriften.