Het bestuur

Het bestuur van de vereniging bestaat uit een 7-tal enthousiaste leden. Even voorstellen:

Jur Deckers – voorzitter

Ik ben 56 jaar oud, getrouwd met Yvonne en ben mijn hele leven al met honden bezig. Eerst als jochie met de Bouviers van Francien van Gink-van Es en daarna al vrij snel met jachthonden. Ik heb zelf (nog) geen Slowaken (wel drie Weimaraners) en ben bijna 10 jaar bestuurslid en voorzitter van de vereniging de Weimarse Staande Hond geweest. Ik heb acht jaar in het bestuur van de Nederlandse Vereniging “De Duitse Staande Korthaar” gezeten, ben lid van de Raad van Beheer en secretaris van het bestuur van de Raad van Beheer geweest en vervul momenteel met heel veel plezier de functie van voorzitter van de Kynologen Club Sneek e.o. Van beroep ben ik advocaat en mediator. Mede vanuit die juridische en conflict bemiddelende hoedanigheid zit ik in de Geschillencommissies van de Heidewachtel Vereniging, de Nederlandse Labrador Vereniging, de Flatcoated Retriever Club en de Chihuahua Club Daarnaast ben ik in mijn gemeente voorzitter van de commissie voor bezwaarschriften.

Marjo Manten – secretaris

Informatie volgt.

Inez van Veen – Penningmeester/Ledenadministratie

Hoi, ik ben Inèz en ik woon samen met Lens, mijn partner en onze 2 jachthonden, de Slowaakse Ruwharige Staande teef Tara  en de korthaar Weimaraner teef Andes, in de bosrijke omgeving van Nijmegen.   Tara heeft in de afgelopen jaren 2x in Slowakije een nestje pups gehad.   Het leuke is dat haar pups overal terecht gekomen (SK,NL,SE,IT,IR,DE,SA en USA) zijn. We reizen dus geregeld naar  vrienden in Slowakije en zijn dan te vinden bij evenementen van de Slowaakse rashondenvereniging. Het is trouwens leuk om tegen mensen de naam van het ras te zeggen “Slovensky Hrubosrsty Stavac”, een echte tongbreker. Toen de vacature penningmeester bij de SRSH  vacant kwam dacht ik, ach, dat kan ik best een paar jaar doen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen.

PA181505

Ik werk ruim 20 jaar als sociaal cultureel werker en ondersteun verenigingen/buurtinitiatieven bij het reilen en zeilen van deze organisaties.

Ria Hagen – algemeen bestuurslid en activiteitencommissie

Ik ben Ria Hagen geboren op 23-5-1955 te Delft, getrouwd met Ger en wonen in Den Hoorn (zh).

CIMG2931

We hebben al sinds 1980 honden, eerst 4 Weimaraners en dan nu een Slowaak.

Ik probeer  in samenwerking met de evenementen commissie van de SRSH leuke wandelingen, lezingen, clubmatch, enz. te organiseren.

In het dagelijks leven ben ik druk met hobby’s, zoals de hond(en), jazzballet, BBB, en sta ik ook al 34 jaar op de curiosamarkt in Delft. Ik hoop jullie graag eens te ontmoeten op een evenement van de SRSH.

Ger Hagen – jachtzaken

Mijn naam is Ger Hagen, 60 jaar oud en woonachtig in Den Hoorn (ZH). Ik ben werkzaam als onderzoeksmedewerker bij TNO Structural Dynamics in Delft.

Ik heb sinds 1980 Weimarse staande honden en de laatste twee jaar nu ook een Slowaakse ruwharige staande hond die luistert naar de naam Guusje. Nu er een Slowaak bij gekomen is ben ik mij meer in dit ras gaan verdiepen. Waar ik al snel achter kwam is dat de trainingen met de Slowaak anders zijn dan bij de Weimaraner (de Slowaak is zachter) en verijst meer geduld.

In deze SRSH vereniging vervul ik de functie  jachtzaken. Met mijn jaren ervaring van jachthonden trainingen met mijn eigen honden en van andere (heb 15 jaar jachthonden training gegeven) hoop ik jullie als trotse Slowaken eigenaren met raad en daad bij te kunnen staan om van dat schattige pluizenbolletje en trouwe jachtkameraad te maken. Ook willen wij t.z.t. oefendagen en echte jachthondenproeven gaan organiseren. Omdat een Slowaak een allround jachthond is zijn er veel verschillende disciplines met dit ras te doen, denk maar aan het apporteer, zweet en veldwerk.

Monique Jongenelen – PR

Na meer dan 30 jaar 4 Weimaraners zag ik op een cover van een hondentijdschrift een slowaak staan. Een hond met de kleur van de weimaraner maar dan met haar en harige honden heb ik altijd gaaf gevonden. Mooi vond ik em niet echt maar de karakterbeschrijving beviel me wel. Zachter karakter als de weimaraner.
Toevallig zag ik op het juiste moment een nestje. Gebeld en een afspraak gemaakt. Een teefje werd voor mij gereserveerd en kwam er een slowaak in mijn leven. Toen Rhavi 8 weken was, mocht ik haar halen. Vanaf het eerste moment was ik helemaal weg van haar. Ze is mijn alles, mijn maatje, mijn liefde. Waar ik ging volgde ze me en dat is niet anders geworden.
Omdat Sioux (mijn 4e weimaraner) ouder werd en nogal wat mankeerde, ging ik al op zoek naar een maatje voor Rhavi. Dat is een vizsla draadhaar geworden.

Al een aantal jaren zit ik in de de Evenementencommissie en in 2018 werd ik gebombardeerd tot PR- bestuurslid van onze nog heel jonge verenging. Omdat ik graag de site en de facebookpagina wil gaan bijhouden, heb ik toegestemd tot PR.